Тайната на чистата водка
Питието се дестилира многократно за чист и мек вкус
Докато при производството на напитки като уиски и ром се търси уникален микс между различни вкусове и аромати, за водката е важна нейната чистота – както на вид, така и на съставни елементи.
Тази чистота до голяма степен се определят от сложни за масовата аудитория процеси, какъвто е дестилацията. Тя е особено важна за постигането на чистота в изходния продукт, особено при водката, а многократното й повтаряне води до създаването на висококачествена напитка.
За да отговори на търсенето, на нашия пазар по-рано тази година се появи водка, която ползва най-високи технологии в дестилационния процес. Това е новата FLIRT 5, която залага на 5-кратната дестилация на своя продукт и с това свое нововъведение се нарежда сред световноизвестни лидери на пазара, които също пречистват своята водка 5 пъти.
FLIRT 5 използва специално разработена система за колонна дестилация, през която продуктът преминава пет пъти, за да получи желаната чистота. Чрез този процес алкохолът става все по-неутрален и се изчиства от всякакви аромати и примеси, без да губи индивидуалност. От FLIRT 5 използват само висококачествена суровина за направата на продукта и разчитат на прецизните професионални умения на самите специалисти по дестилацията.
Скоростта на дестилация също е от голямо значение, ето защо експертите на FLIRT 5 използват колонна система, следваща руските и скандинавски тенденции за производство. Тя оперира на бавни обороти при постоянна температура, за да отдели нежеланите субстанции възможно най-прецизно по време на процеса.
Основната съставка, използвана за FLIRT 5 е с премиум качество и преминава през няколко фази на пречистване и ферментация. За да започне въобще да се използва, тя преминава повторно през серия от тестове, проучвания и пречистване, така че да се осигури безспорен контрол на качеството на крайния продукт.
Резултатът е изключително пречистена водка с първокласно качество, която гарантира само приятни мигове при консумация. Предимствата за потребителя са постигането на много чист и неутрален вкус, придаване на мекота, баланс и високо качество на напитката.