Храни, които повишават имунитета и намаляват талията
Те са особено препоръчителни в зимните месеци
![Храни, които повишават имунитета и намаляват талията](/web/files/articles/68820/narrow_image/thumb_1040x585_6.jpg)
~ 1 мин.
През януари обикновено се грижим за своята форма след преяждането по празниците. Освен това, през този месец се опитваме да повишим имунитета си и да се предпазим от върлуващите грипове.
![](http://static.economic.bg/news/7/68820/1.jpg)
![](http://static.economic.bg/news/7/68820/2.jpg)
![](http://static.economic.bg/news/7/68820/3.jpg)
![](http://static.economic.bg/news/7/68820/4.jpg)
![](http://static.economic.bg/news/7/68820/5.jpg)
![](http://static.economic.bg/news/7/68820/61.jpg)
![](http://static.economic.bg/news/7/68820/7.jpg)
Когато започнем да се чувстваме некомфортно в любимите си дънки и усетим, че талията ни е увеличила размера си, сме склонни да изпадаме в паника и започването на строги диети. Всъщност, трябва да се погрижим за храносмилателната система.
foodpanda подбра топ храните, които ще повишат имунитета и ще намалят талията ви.
Кокос
![](http://static.economic.bg/news/7/68820/1.jpg)
Изпълнен е с фибри и здравословни мазнини, които ще ви предпазят от преяждане по време на хранене.
Бадеми
![](http://static.economic.bg/news/7/68820/2.jpg)
Богати на фибри и протеини, те са перфектната закуска, когато изпитвате глад. Ще ви държат сити, без да чувствате тежест в стомаха.
Маслини
![](http://static.economic.bg/news/7/68820/3.jpg)
Те са вкусни, полезни и могат да се консумират по много начини, така че да не ви омръзне. Препоръчваме зелените сортове маслини.
Кестеново брашно
![](http://static.economic.bg/news/7/68820/4.jpg)
Опитайте се да приготвяте хляб и печива от кестеново брашно. То има достатъчно фибри, за да запази храносмилането и да ни предпази от неразположения.
Сушени плодове
![](http://static.economic.bg/news/7/68820/5.jpg)
Сушените плодове през зимата са чудесен вариант за набавяне на витамини и съответно поддържане на корема плосък.
Картофи
![](http://static.economic.bg/news/7/68820/61.jpg)
Варени или печени, те са надежден източник на витамини, фибри, минерали. За съжаление, това не важи за пържените картофи.
Кисело мляко
![](http://static.economic.bg/news/7/68820/7.jpg)
Прави чудеса за храносмилателната система, тъй като съдържа пробиотици или живи бактерии, които подобряват цялостното ни състояние.