New Bloom Winery инвестира в още 2000 дка лозя
Избата от Съединение ще добави и традиционни български сортове към портфолиото си
- Съдържание от New Bloom Winery
Избата в Съединение New Bloom Winery реализира най-голямата сделка за лозя през тази година, въпреки че тя бе трудна за родните производители. Винарната придобива нови 2000 дка, с което общите ѝ лоза достигат 8000 дка. Това я нарежда сред лидерите от района на Тракия. Новите декари граничат с наличните вече в района на Правище, с което производителят ще окрупни собствеността си. Още нещо – в момента на новозакупените терени има от сортовете Мавруд, Мускат Отонел, Рубин и Сира, което обогатя портфолиото на New Bloom Winery.
Досега винарната се отличаваше с използването на интересни сортове като немските Дорнфелдер и Регент, които се превърнаха във визитната ѝ картичка. Тя е първата, която ги засади в тероара на Тракийска низина и дават уникални резултати. „Работата с доказано собствени масиви е залог за осигуряване на качествено вино, а и избата се обогатява с два традиционни български сорта като Мавруд и Рубин, което носи повече познание за екипа и е изключително ценно“, обобщи главният енолог Владимир Влъчков. Избата е популярна на пазара с марките си Verano Azur, PIXELS и Face 2 Face.
Списъкът с медали е дълъг. Тази година червеното вино, превърнало се във визитна картичка на New Bloom Winery, Face 2 Face (F2F) Дорнфелдер получи златен от френския Vinalies Internationales 2021. Избата добави и други три сребърни отличия от Франция и други пет от Concours Mondial de Bruxelles. През годините техният Совиньон блан Face 2 Face се нареди сред най-добрите в света на Lоѕ Аngеlеѕ Іntеrnаtіоnаl Wіnе Соmреtіtіоn, където бе определен за Best of Class. PIXELS Глера пък намери място на страниците на американския Washington Post за най-разхлаждащите вина за лятото.
По повод на пазарните тенденции от там посочват, че българинът е склонен да купува все по-качествени, интересни, различни вина. „Определено виждаме повишаване на винената култура и засилен интерес към нови винени региони и сортове. Тук важна роля изиграха и самите производители. Те, като в това число включваме и нашата изба, трябва да продължат да полагат всички усилия да правят вкусни, балансирани вина в подходящо съотношение цена-качество“, допълват експертите.