В Ню Йорк продават най-скъпото шоколадово яйце
Сладкарят Жак Торес ще опита да счупи световния рекорд на Гинес
Рекорд
Сладкарят Жак Торес ще опита да счупи световния рекорд на Гинес за най-скъпото шоколадово яйце, продадено на търг. Неговото последно творение ще бъде продадено на 18 април в Рокфелър Център, информира БГНEС.
Парите от продажбата на шоколадовото яйце ще отидат за благотворителност. Началната цена за продажба е определена за 11 000 долара.
Яйцето тежи приблизително 54 килограма и е високо 76 сантиметра. Направено е от млечен шоколад и Изобразява емблематични сгради в Ню Йорк.
Огромното яйце е част от Лова на яйца на Фаберже. В различни части на Ню Йорк се излагат великденски яйца, направени от различни художници. До 17 април ще бъдат изложени около 200 яйца, след което ще бъдат продадени на търг.
Жак Торес е майстор сладкар, специалист по шоколада, наричан е "Г-н Шоколад". Той е член на Международния кулинарен център в Ню Йорк.