В паровите фурни ястията стават по-здравословни
Те имат функция за самопочистване
Паровите фурни комбинират традиционното с ултрамодерното готвене. Шеф Андре Токев показа тяхната изключителна работа пред журналисти. Той направи атрактивна демонстрация за това колко лесно могат да се постигнат професионални резултати при домашни условия, докато приготвяше гурме-меню.
Готвенето на пара е един от най-старите и нежни начини за обработване и приготвяне на храна. Паровите фурни могат да подобрят уменията в кухнята, без да са необходими специални усилия или промяна на навиците за готвене. С паровите фурни може да се пече (вкл. на грил), да се запича, задушава, като парата предпазва вътрешността на ястието от изсушаване и същевременно, благодарение на конвекцията, се образува хрупкава коричка.
Фурните CombiSteam имат три режима на готвене: само пара (100% Пара); само конвекция (нагряване като при обикновените фурни) и пара + нагряване в различно съотношение, в зависимост от храната, която готвим.
Допълнителните предимства на паровите фурни, са по-здравословните ястия, запазването на хранителните качества, витамини и минерали в продуктите, използването на по-малко мазнина, готвене на замразени храни, без да е необходимо предварително размразяване. Комбинацията от пара и топлина намалява времето за готвене с до 20%.
Нещо повече - ползващите парови фурни могат имат достъп до изключително разнообразие от програми и функции и да открият нови кулинарни хоризонти, с които да постигнат професионални резултати в домашни условия, без да е необходимо да учат нов начин на готвене.
Допълнителни екстри на паровите фурни са възможностите за стерилизиране, квасене на мляко, втасване на тесто, възстановяване на сготвена от предния ден храна.
Освен за приготвяне на храна по неповторим начин, програмите за почистване с пара осигуряват един естествен и безопасен процес на самопочистване на фурната, без намесата на химикали и досадно търкане.
Electrolux e лидер в Европа в производството на парови фурни. Регионалният директор „Продажби“ в Electrolux Group, Андраш Тамаши, посочи, че през настоящата година компанията ще продължи да предоставя пълната гама уреди за домашна употреба в Централна и Източна Европа, включително и в България, като фокусът ще бъде върху фурните за вграждане, индукционните плотове и сушилните.
Годишните финансови резултати на Electrolux Group за 2015 г. показват ръст на продажбите от 2,2% в сравнение с 2014 г. Нетните продажби за 2015 г. са в размер на 124 милиарда шведски крони (или приблизително 13,64 милиарда евро). Растежът е генериран до голяма степен от дейностите в регионите ЕМЕА (Европа, Близък Изток и Азия) и Северна Америка.
Резултатите през 2015 г. потвърждават положителното развитие в ЕМЕА, където оперативната печалба нараства от 4,2% през 2014 г. до 5,8% за цялата 2015 г., като същевременно достига рекордните 7,4% през последното тримесечие на 2015 г.