7 любопитни факта за дивечовото месо
В различните региони се консумират различни видове
По природа, хората сме устроени да бъдем хищници, това е и причината да консумираме много месо. Разбира се има и изключения, като веганите и вегетарианците, чийто хранителен режим изключва животинските продукти.
Съществуват различни теории за това, по-скоро полезна или вредна е консумацията на месо за човешкия организъм. Най-голямата международна платформа за поръчка на храна foodpanda, разказва за някои любопитни факти, които не знаем за дивечовото месо:
- Дивечът е с по-високи нива на протеин и ниско съдържание на мазнини и с високо съдържание на Омега-3 мастни киселини.
- Някои дивечови меса имат специални хранителни качества. Кенгуруто например, което е често срещано в Австралия, е с висока линолова киселина.
- При дивеча няма как да имаме притеснения относно така разпространените хормони и съдържание на антибиотици, тъй като тези животни никога не са били обект на опитомяване. Това е и една добра причина да се храним с деликатеса, а също и добър начин да поддържаме линията си.
- Дивечът присъства в редица хранителни режими, целящи да изчистят излишните мазнини и да ни поддържат в добра форма.
- При този род месо трябва да се има предвид произхода му. Месото задължително трябва да е минало всички клинични тестове и да бъде проверено за някои от най-честите заболявания сред дивите животни, така че да бъдем сигурни какво консумираме.
- Видовете дивечови меса зависят от региона, в който живеят. В България можем да се насладим на месо от диво прасе, елен, сърна, див заек и други. В други части на света се консумира кенгуру, бизон, фазани и диви гъски.
- Определено вкусовите качества на дивеча го правят много екзотично и търсено ястие в редица заведения, където може да се намери такъв асортимент от меса. Тяхното приготвяне е много специфично и изисква повече познания, за да се гарантира едно изключително ястие.