С кои храни можем да консумираме червено вино
Вижте типични ястия за най-популярните винени сортове
Червеното вино е най-консумираният вид. На второ и трето място се нареждат съответно бялото вино и розето. Цветът на червеното вино варира от интензивно виолетово до бледо червено, типично за младите вина и кафяво за по-стари.
Червеният цвят се получава от антоцианиновите пигменти (наричани още антоцианини), които се намират в кожата на гроздето.
Голяма част от процеса на производство на червено вино включва извличането на цветни и ароматични компоненти от гроздовата люспа. Има множество червени вина. Вижте с какви храни да консумираме най-популярните:
Каберне Совиньон
Този сорт се консумира с бавно приготвено апетитно агне с канела, копър и цитрусови плодове. Подходящ е при филе от говеждо с цвекло и хрян.
Сира
Съчетава се със селски манджи и дивеч. Сирата отива на много храни и добре познати традиционни ястия.
Малбек
Малбек е подходящ сорт при хапване на пържола на скара и печено прасе.
Мерло
Печена пуйка с червени боровинки и печено пиле със сладки моркови са подходящи храни за Мерло.