„Соф Кънект“ ще изгражда нова зона за хранене на Летище София (галерия)
Концесионерът на столичния аеропорт подписа договор с водещ световен оператор на обекти за храни и напитки
Пътниците на Летище София ще имат достъп до нови обекти за храна и напитки. Това става възможно вследствие на подписан договор между концесионера на летището „Соф Кънект“ и SSP – водещ световен оператор на обекти за храни и напитки (F&B) в места за пътуване по целия свят.
Предвижда се изграждането на модерна зона за хранене в съответствие с най-добрите международни практики и индустриални стандарти“, се посочва в прессъобщение на концесионера, придружено от визуализации на бъдещите обекти.
В центъра на зоната за хранене ще има просторна част за сядане, както и външна тераса, която ще предлага разнообразие от видове места за сядане. Проектът ще се реализира на няколко етапа, като ще започне с първите два обекта – Starbucks и Camden food Co., които се очаква да заработят в началото на 2025 г.
В рамките на това партньорство SSP ще въведе топ брандове от индустрията за храни и напитки на Летище София, които ще повишат качеството и разнообразието от предлаганите възможности за хранене, достъпни за пътуващите.“
Новото сътрудничество има за цел да трансформира заведенията за хранене на летището като предостави на пътниците достъп до някои от най-известните международни и местни кулинарни брандове.
Сред водещите световни брандове, които ще присъстват на Летище София, са: Starbucks, Burger King и TGI Fridays, както и утвърдени, международно признати SSP брандове като Levito – Pizza Pasta, Negroni, Camden Food Co., Ta.Sh.Ba, Upper Crust, Soul & Grain, Dao Dao – азиатска кухня, и местните – Meshana – Taste of Bulgaria и Bar 09-27.
Радваме се да си партнираме със SSP, за да създадем зона за храни и напитки от световна класа на Летище София. Този договор е доказателство за нашия ангажимент да подобрим пътническото преживяване и да превърнем летище София в 5-звездно регионално летище“, каза Хесус Кабайеро, главен изпълнителен директор на „Соф Кънект“.