Какви ще са тенденциите при храните през 2020 г.
~ 2 мин.
Кулинарията и храненето са като дрехите и колите. Непрекъснато излизат нови и нови неща като вкусове, аромати, храни. Нека погледнем отвъд вечерта, отвъд месеца, отвъд годината? Какви ще са тенденциите в света на ресторантите през 2020 г. според компанията за поръчки на храна foodpanda.
- Веганство - все повече, веганството взима превес над вегетаринството. Докато преди години беше обратно. Новото движение, базирано на живот без животински продукти въвлича огромно количество съмишленици и ще се разраства със същата скорост и през 2020 г.
- Улична храна - Уличната храна се консумира от 2.5 млрд. души всеки ден по света. Разнообразието се увеличава и това кара хората да прибягват към този тип, удобно и лесна кухня. Докато преди пицата беше най-обичаната улична храна, днес от ъгъла ни привличат гироси, бургери, китайско, индийско, фингър фуудс и общо взето всичко това, което може да получим и в ресторант.
- Скара: Дали ще бъде печено на огън или тепаняки, месото на огън ще остане едно от най-обичаните неща през 2020 година. Определено тези натурални методи ще бъдат предпочитани пред храните приготвени на тиган или във фурна.
- „Хелти“ хранене - фитнес манията и храненето здравословно ще отбелязва ръст. Например консумацията на киноа, семена, корени и кълнове. За сметка на това ще спада консумацията на млечни продукти.
- Високомазнинно хранене - през 2019 г. е отчетен ръст на новото модерно хранене, а именно нисковъглехидратната-високомазнинна диета. Тя включва консумацията на повече мазни храни от животински произход. Спорът през 2020 г. ще бъде дали пък този начин на хранене няма да надмине веганството като популярност.
- Пицата – този тестен феномен държи първото място като най-обичана и поръчвана храна през последните няколко години. Очаква се тази тенденция да се запази и през 2020 г. Нейно величество пицата остава любима храна и за малки, и за големи по всяко време на деня.