Най-консумираните храни през февруари
Месец на романтика и изобретателност
Февруари е един от най-любимите зимни месеци, през който се радваме на хубав пухкав сняг и изобилие от храни, който хапваме. Това е месецът на вкусните печени десерти- тиква, ябълка, круша. На месото, поднесено с хубаво червено вино. Месец на романтика и изобретателност. През февруари залагаме на броколи, картофи, ядки, дивечово месо и разбира се BBQ. Вижте най-консумираните храни през този месец:
Зеленчуци на скара
Печена чушка, тиквички, лук, гъби са любима гарнитура, а защо не и основно ястие за мнозина.
Печени десерти
Печената тиква и ябълка са сред най-асоциативните десерти за зимните месеци.
Печени ребра с мед
Печените ребра са любимо ястие за малки и големи. Те се консумират обикновено през януари и февруари.
Скара
Скарата е типична за менюто на българите, особено след прочистването от месо през първия месец от годината.
Паста
Пастата е едно от най-обичаните ястия по целия свят, не само в Италия. Според проучвания, най-често се поръчва паста през февруари.
Пица
Когато е студено, тялото ни се нуждае от повече въглехидрати и поради тази причина изпитваме повече глад. Пицата е чудесно решение защото е вкусна и лесно достъпна.