Най-популярните видове гуакамоле
За първи път гуакамоле е приготвено в Мексико
Авокадото се култивира за първи път в Южно Мексико преди около 10 000 години. В началото на 1900 г., авокадото често се е наричало "алигаторна круша". Най-известното предястие, приготвено от авокадо, е гуакамоле. Основните съставки са авокадо, морска сол и лимонов сок. За първи път се приготвя в Мексико, а днес е част от международната кухня като предястие или салата.
Гуакамоле с магданоз
Ако не ви се намира авокадо, съвсем спокойно може да го замените с магданоз. Става също много леко и приятно предястие.
Гуакамоле с печен чесън
Знаете, че чесънът е много полезен и е чудесна добавка към всяко ястие. Гуакамолето се приготвя като се пасира авокадо със скилидки печен чесън.
Гуакамоле с подправки
Хората, които обичат смесица от силно ароматни вкусове, могат да опитат гуакамоле с кориандър и кимион.
Свежо гуакамоле
Приготвя се с нарязано на ситно авокадо, зелени чушки и домати, комбинирани със зехтин, лимон и кориандър. Сместа се бърка, но не се пасира, за да може да се усетят парченца.