Създадоха лук за целуване
Той е специален поради липсата на неприятен мирис
Освен, че лукът е изключително полезен заради своите антибактериални и антигъбични свойства, но и много хора просто обичат да го консумират. Мирисът му обаче, е причината много хора да го избягват.
Решението на проблема идва от Италия. Земеделците Алесандро Джоани и Лоренцо Биянчи са създали нов вид лук, наричайки го „лук за целуване”. Той е специален поради липсата на неприятен мирис, за разлика от стандартния лук. Вкусът на този лук е изключително приятен, предават БГНЕС.
„Надяваме се, че на хората ще им хареса. „Лукът е част от повечето ястия, особено в италианската кухня, за това се надяваме да имаме успех”, заявиха двамата учени.
Лукът е пълен със серни съединения, които му дават характерен мирис и вкус, но заради това не е подходящ, ако планирате среща. Много готвачи избягват да го използват заради неприятния дъх след консумация.