Швейцарци създадоха „газирани“ ябълки
Плодовете имат големи клетки, пълни с ефервесцентен сок и при сдъвкване ефектът е подобен на газирана ябълкова напитка
Швейцарска компания създаде ябълка, която, след като бъде сдъвкана, освобождава газирани сокове, съобщи в. "Дейли мейл".
Сортът се нарича Paradis Sparkling. Плодовете имат големи клетки, пълни с ефервесцентен сок. Така при сдъвкване ефектът е подобен на газирана ябълкова напитка. Ако сокът бъде изцеден обаче, той не е газиран.
Експертите на компанията са посветили години на новия сорт. Един от двата сорта, използвани за него, е "Рези" - източногерманска ябълка известна със сладостта си. Той е кръстосан със сорта "Пирует". "Лубера" вече продава фиданките за газирани ябълки по поръчка по 55 долара бройката.
"Това определено е най-добрата ябълка, която сме имали - каза управителят на "Лубера" Роберт Майерхофен. - Тя определено е различна от всичко, предлагано на пазара. Никой не е опитвал нещо подобно досега. Текстурата е едновременно мека и хрупкава, много сочна, като едрите клетки се пукат в устата и изпускат едновременно и кисел сок, и захар, които създават усещането за газирана напитка. Самият сок не е газиран. Такова е само усещането, което се получава в устата".