4 странни, но вкусни шоколадови комбинации
Шоколадът се съчетава със сладки и солени храни по необичайно добър начин
Само защото звучи погрешно, не означава, че е грешно. Шоколадът може да е един от най-разнообразните съставки в изкуството на готвенето. Съчетава се със сладки и солени храни по необичайно добър начин. Вижте някои от странните шоколадови комбинации:
Бекон + шоколад
Това не изглежда и не звучи толкова зле. Готвачите, които обичат да експериментират с вкусове, наистина използват тази комбинация. Плътността и солеността на бекона вървят много добре с шоколада.
Авокадо + Шоколад
Авокадото не е тук само защото звучи по-здравословно. Тази комбинация може да направи изненадващо добра, здрава и кремообразна шоколадова глазура на всеки десерт.
Сирене + Шоколад
Нека просто кажем, че никога повече няма да трябва да избирате между солено и сладко със сирене и шоколад. Колкото и странно да звучи, всъщност можете да направите разбиващ сандвич със сирене на скара с тъмен шоколад и пармезан като пълнеж.
Сладък картоф + шоколад
Всичко, потопено в шоколад, не е лоша идея. Сладостта на картофите и вкусът на тъмния шоколад се допълват взаимно. Чипсът от сладък картоф, потопен в тъмен шоколад, може да е следващата ви любима закуска.