Топ 10 на най-опасните храни в света
Някои от ястията все още мърдат
Това са едни от най-отровните, а и от не особено апетитните ястия, предлагани в различни краища на света. Вижте с какво се хранят хората, когато искат да се насладят на екстремна кулинария.
10. Аки
Този плод е много отровен ако се яде преди да е напълно узрял. Семената също са отровни.
9. Номура
Това е медуза от Япония с много отровни части, но ако знаете как да ги отстраните, можете да изядете останалото.
8. Черен бъз
Плодовете на растението не трябва да се ядат, ако не са узрели или сготвени.
7. Маниока
Това е зеленчук от Южна Америка. Той също е опасен, ако се яде суров или приготвен неправилно.
6. Хакарл
Това ястие от акула е традиционно за Исландците. Кожата на акулата е много токсична.
5. Касу Марцу
Още едно опасно ястие, този път от Сардиния. Това изгнило сирене е пълно с червеи. Трябва да се яде, докато са живи. Ако червеите са мъртви, обаче, не е безопасно да се яде.
4. Жаба бик
Жабата е много токсична и е по-добре да се ядат само бутчетата, но много хора я консумират цялата.
3. Кървави миди
В тези миди има много вируси и 15% от хората, които са ги опитали, са се заразили.
2. Фугу
Това е японското име на риба балон, която е изключително отровна. Много малко готвачи по света имат уменията и разрешението да я приготвят.
1. Санакджи
Това е корейско ястие от октопод. Пипалата са нарязани и все още мърдат в чинията. Трябва да се дъвчат бързо, защото могат да причинят задушаване, заради движенията.