Традиционните български храни, предпочитани пред чужди специалитети
Връща се доверието на потребителите
11
от 19-те награди, присъдени от посетители след дегустации, отидоха в ръцете на
български производители. Традиционните български храни са предпочитани пред
чужди специалитети, показва проучването по време на конкурса „Изборът на
потребителя“ по време на АГРА 2016 г.
Посетителите дадоха най-високата оценка за пълнозърнест хляб от лимец, сокове от ябълка, круша и дюля, краве сирене, сусамова халва, сладко от боровинки, горнооряховски суджук и овче сирене. Всички те бяха изложени от български производители, пише БГНЕС. Награда получиха и тигани с незалепващо иновативно покритие от лава, произведени от българска фирма.
Сред вината бяха отличени розе на „Винпром Карнобат“, бяло вино шардоне и червено вино сира.
Експертите смятат, че българските хранителни продукти си връщат доверието на потребителите.