В Израел произведоха първото „религиозно“ уиски
Компанията Milk & Honey ще предложи в онлайн търг 100 бутилки и още 291 ще се продават на място
В една непретенциозна сграда в сърцето на Тел Авив, млада дестилерия подготвя търг за партидата от първото израелско малцово уиски. Компанията Milk & Honey ще предложи в онлайн търг 100 бутилки и още 291 бутилки от напитката ще се продават на място.
И, разбира се, уискито е създадено по правилата на кашер храната (религиозна храна).
Производството не е типично за Израел, където на пазара доминират вина. Но стартъпът се надява да се възползва от глобалното търсене сред любителите на уиски. "Има огромно търсене за магазини за различен вид продукти от различни местности", каза изпълнителният директор на компанията Ейтан Атир.
И въпреки че това е първото израелско уиски, според Атир природата е предоставила на Израел някои предимства. Страната, например, има горещ и влажен климат, който според него ускорява узряването на уискито. То узрява до два пъти и половина по-бързо от шотландското.