Dinner in the Sky поставя платформа в центъра на София
Платформата не е екстремно преживяване, а кулинарно изживяване за 22-ма гости, 2-ма сервитьори и един шеф-готвач
Иван Йотов, изпълнителен директор Dinner in the SKY Bulgaria:
На технологичния фестивал Webit в София през месец април се запознахме с хората, които могат да Ви предложат вечеря 50 метра над ежедневието чрез платформата Dinner in the Sky. Иван Йотов, изпълнителен директор на Dinner in the Sky и Здравка Ненова, маркетиг мeниджър ни разказаха повече, затова как може да си подарим едно невероятно изживяване.
- Разкажете ни повече за платформата
Dinner in the Sky?
Dinner in the Sky е преживяване
различно от екстремното, гурме преживяване в няколко степени. Платформата е специално предназначена за 22-ма гости,капитан на платформата, двама сервитьори и един шеф-готвач. В унисон с всичко тя се издига на 50 метра височина и предоставя и гостите си спиращи дъха гледки. Досега Dinner in the Sky се предлагаше само за корпоративни
събития, но от тази година планираме да я предлагаме и за по-свободен достъп и
лични събития. Компанията, която обслужва логистично Dinner in the
Sky е Right Rental, фокусирана в изпълнение на специални събития.
В България тази услуга се предлага от 10 години. Платформата е сертифицирана по немската
система за безопасност TUV като използваният кран притежава множество
защити, гарантиращи насладата от преживяването на всеки гост. Вечерите във
въздуха са с продължителност между 30 минути и 2 часа, съобразени с
менюто и повода.
- Къде може да се позиционира тази голяма платформа като локация?
Навсякъде, където поискате и има достатъчно място за разполагането й. Има
определени изисквания за площта и терена, но в България има много места,
които я предлагат. Услугата представлява кран, който издига платформата и
гостите във въздуха. Може да се използва за презентации, за корпоративни срещи
или за представяне на нови продукти. Резервациите обикновено са с корпоративна
насоченост, тъй като платформата не е позиционирана постоянно някъде и за
частни лица е
предизвикателство да покрият разходите по екслузивната
концепция и изискванията за реализирането й. При поръчка за лични цели може да се използва
локацията на платформата, където вече е позиционирана, а в противен случай
клиентът би следвало да заплати целия комплекс и организация за Dinner in the
Sky.
- Колко време отнема цялата организация по поставянето на платформата на
различна локация?
Ако решите да си поръчате инсталирането на платформата в някой морски град,
това също е възможно. Ние пристигаме заедно с крана, платформата, екипа и сме
на ваше разположение. За цялата организация и ситуирането на друго място е нужна
максимум една седмица при договорена вече локация.
- В България Dinner in the Sky част ли е от глобалната мрежа, която я
предлага?
Dinner in the Sky е белгийска иновативна концепция на световния лидер в областта
на атракционните Fungi. Те произвеждат тези платформи, след случайно запознанство с Дейвид един от
създателите на компанията реши да закупи платформата и франчайза към нея. В целия свят има общо 50 платформи и едната от тях е
българската.
- Услугата сезонно ли се предлага?
Да, атмосферните условия имат много голямо значение за функционирането й.
Платформата е изцяло открита и зимните условия са предизвикателство, но не е невъзможно. Разбира се,
летните месеци дават настроение и възможности за много по-приятни преживявания
на гостите.
- Планирате ли да позиционирате постоянна платформа в България?
Условно мога да кажа да. Планираме за определен период от време платформата да
бъде поставена на постоянна локация и всеки да има възможност да се наслади на
Dinner in the Sky. Вече имаме одобрение за локацията на постоянната платформа,
която планираме да разположим, но я държим в дълбока тайна. Надявам се, че през
май ще може да дадем повече информация, но мога да кажа, че мястото е повече от атрактивно. Гледките, които ще се откриват от въздуха, ще бъдат много
впечатляващи.
- Колко струва да вечеряш в небето?
- Доста е относително. Още не може да се даде точен отговор. Повече информация
има на сайта ни, ако някой иска, може да изпрати запитване до търговските
представители относно цената. Тя е въпрос на договаряне, когато става въпрос за
корпоративни събития в повечето случаи я
съобразяваме с желанията и концепцията на компанията клиент. Инсталирането
на платформата е условно постоянно - за определен период
от време на едно и също място и ще бъде със свободен достъп. Цените, които ще
обявим скоро, са за двоен билет на стартова цена от 79 евро до 199 евро за
гурме вечеря.
- Кой ресторант или кетъринг обслужва платформата и може ли клиентът сам да
избере?
Компанията, която до момента сме използвали е Red Devil Catering, но нямаме
ограничения в доставчика на храна, стига той да отговаря на стандартите на
франчайза и да предостави кулинарно представяне от най-високо ниво.