Как се приготвя пиле в различни държави по света
От САЩ до Южна Корея, от Тайланд до Сенегал, от България до Швеция пърженото пиле е любима храна на всяко място по света.
Пържени крила, бутче, филе - предлага се в различни вариации и се поднася с множество добавки - сосове, картофи, зеленчуци.
Вижте как приготвят пиле в различни държави по света:
Най-много пиле се консумира в САЩ. Там го предпочитат панирано в тиган, а не във фритюрник.
В Индонезия се приготвя в марината от чесън, куркума и лимонова трева, изпържено в кокосово масло.
В Канада пилето се сервира върху парче бял хляб с чипс на върха.
В Китай се овкусява с червен пипер, кимион и анасон.
В Англия се приготвя кралят на пилешките пържени крила, с тежък пикантен сос.
Ако поръчате хрупкаво пиле в Сингапур, вероятно ще ви го сервират с няколко пържени скариди като гарнитура.
В Япония се пържи хрущял от пилешки гърди в соев сос, джинджифил и чесън.