Розовият шоколад идва в България през май
Той се произвежда със специални сертифицирани какаови зърна
~ 1 мин.
Новооткритият четвърти вид шоколад с розов цвят идва в България през май. След обявяването на съществуването му през септември 2017 г., шоколадът предизвика огромен
интерес у ценителите по целия свят.
След успешния му дебют през януари в Япония и Корея, Nestlé представи в
Европа иновативния KitKat Ruby, направен от новооткрития четвърти вид шоколад с
розов цвят. Десертът е покрит с розов шоколад, получен от какаови зърна
Ruby, придаващи интензивния вкус на червени горски плодове и уникалния за
шоколад цвят, получен естествено и без добавянето на оцветители.
KitKat Ruby ще се разпространява в търговски мрежи в цяла Европа,
отговаряйки на нарастващия интерес на потребителите, искащи да експериментират
с нови вкусове. Продуктът първо ще бъде пуснат на пазара във Великобритания
следващата седмица, а в България ще може да бъде намерен през май.
KitKat Ruby се произвежда със сертифицирани какаови зърна по стандарта UTZ
в Хамбург, Германия.