Сивата икономика хвърля сянка върху всички нас

Кapтoвитe и oнлaйн плaщaния биха могли да осигурят още един лост за ограничаване на сивата икономика

Д-р инж. Боряна Манолова, главен изпълнителен директор на Siemens България:

Сивата икономика хвърля сянка върху всички нас
~ 4 мин.
Economic.bg Economic.bg

Д-р инж. Боряна Манолова е мениджър с дългогодишен предприемачески опит. Тя е  главен изпълнителен директор на Siemens България  от 2009 г. и като такъв управлява над 500 служители. Една от общо 3 жени, заемащи поста главен изпълнителен директор в Siemens в глобален мащаб.

До поемането на ръководството на технологичния лидер в България Боряна Манолова има дългогодишен опит в частния и обществения сектор. В  началото на кариерата си работи в Националната агенция по заетостта в Русе, а по-късно и като регионален мениджър на Агенцията  за чуждестранни инвестиции. От 1998 г. до 2007 г. е изпълнителен директор на шведската компания за пътностроително оборудване "Атлас Копко Лифтън",  а от 2007 г. до 2009 г. създава и управлява собствен бизнес в сферата на енергетиката.

Магистър е по електротехника и по мениджмънт и фирмено управление. През 2014 г. защитава докторска степен по специалността „Електроснабдяване и електрообзавеждане” в РУ „Ангел Кънчев”. Завършила е курсове за лидерство и предприемачество в Bocconi, Италия, и INSEAD, Франция.

Омъжена е, съпругът й също е мениджър. Имат дъщеря – студентка. Д-р инж. Боряна Манолова има активна роля за насърчаването и развитието на жените в бизнеса. Тя е сред съоснователите на Съвет на жените в бизнеса в България и негов председател.  В създадената от съвета Лидерска академия се обучават на лидерски умения  дами от малкия и средния бизнес. Целта на сдружението е да насърчи професионалното развитие на жените и израстването им в мениджърски позиции.

Следете новините на Economic.bg през останалите социални канали на медията:  Facebook  /  LinkedIn  /  Viber  /  Instagram  /  Twitter  /  Threads