Поне 4 звезди за "аll inclusive"
Това обмислят в Българската агенция за безопасност на храните
Услугата "аll inclusive" да се предлага само в хотели с четири и пет звезди, обмисля Българската агенцията за безопасност на храните. Според нейния шеф Йордан Войнов причината за мярката е "предлагането на на атрактивни оферти на ниски цени, зад които обаче стоят некачествени храни".
Забранява се продажба на храни на плажа, защото това крие голям риск за здравето на хората. "Отговорност носят концесионерите на плажа", коментира Войнов пред ТВ7.
Той съобщи още, че Агенцията по храните съвместно с „Евро-Ток България” са заложили изискване за образователен ценз в ресторантьорския бранш за този туристически сезон. Това било допълнителна гаранция за качество на продукта и начина на приготвянето му.
При проверките на БАБХ инспекторите ще изискват такъв документ и здравна книжка на всички, работещи в кухни на заведения и хотели.
При проверките си БАБХ ще работи съвместно с Комисията за защита на потребителите, НАП и полицията.