Какви храни подхождат на пино ноар
Идва сезонът на червеното вино
Пино ноар е едно от най-универсалните червени вина, които отговарят на всяка храна. Виното е плътно и чудесно се съчетава с месо и риба. Много подходящо е пино ноар да се консумира с патица с гъби, сьомга или риба тон, сирена и по-тежки колбаси. Вижте различните разновидности с какво се съчетават най-добре:
Светъл и свеж пино ноар
Обикновено това са вина от Албания или пиноти от по-бедни райони и не толкова добри реколти. Те могат да се консумират с шунка и различни студени меса, класически френски ястия с леки кремообразни сосове като заек, козе сирене, аспержи на скара и грах.
Сладки плодови пиноти
Тези вина са от Чили, Нова Зеландия и Калифорния. Отличават се с ярки ягодоплодни аромати. Те си подхождат с ястия с подправки, като хрупкава патица, печени пъдпъдъци, печена сьомга и риба тон, барбекю, ястия с череши или смокини.
Силни, елегантни пиноти
Тези вина може да се опитат в горната част на Бордо. Добри съчетания към тях са агнешко месо, карпачо, говеждо месо Уелингтън, свинско месо с билки и копър, пилешко или пуешко месо, сладкиши, ястия с многобройни и други диви гъби, ризото и омари.
Стари пиноти
Това са по-стари реколти от Бургундия. Те могат да се консумират с пернат дивеч като яребица и фазан, както и с ястия с трюфели.