Създадоха най-скъпия хляб в света
Цената на 400 грама е 117 евро
~ 1 мин.
Испански хлебар създаде "най-скъпия хляб в света" с примесено ядливо злато. Той е направен с най-здравословни съставки, замесен е с царевична квас без ГМО, дехидратирана спелта с мед и звездната съставка - златен прашец във вътрешността на хляба в украсата му отвън. Цената на 400 грама хляб е 117 евро.
Създателят на изключителния хляб Хуан Мануел Морено от малкото испанско селце Алгатосин, област Малага, уверява, че дори и златото "да не придава специален вкус" на хляба, му дава частица лукс и изключителност, компонент, който е търсен много от клиентите с изискан вкус.
Хлябът ще се продава от верига супермаркети. той е предназначен за руски, арабски и китайски клиенти с висока покупателна способност, които живеят в Коста дел Сол, тъй като те често се интересували от подобни скъпи продукти. Местен ресторант в Серания де Ронда също проявил интерес да включи хляба в менюто си, информира БГНЕС.
Морено се вдъхновил да създаде подобен продукт след като видял в малък магазин в Алаурин де ла Торре да продават най-скъпото кафе в света. Той потърсил най-добрите съставки, за да направи в своята семейна хлебарница "Пан Пиня", създадена през 1940 г. в Алгатосин, най-скъпият хляб в света.
Създателят на изключителния хляб Хуан Мануел Морено от малкото испанско селце Алгатосин, област Малага, уверява, че дори и златото "да не придава специален вкус" на хляба, му дава частица лукс и изключителност, компонент, който е търсен много от клиентите с изискан вкус.
Хлябът ще се продава от верига супермаркети. той е предназначен за руски, арабски и китайски клиенти с висока покупателна способност, които живеят в Коста дел Сол, тъй като те често се интересували от подобни скъпи продукти. Местен ресторант в Серания де Ронда също проявил интерес да включи хляба в менюто си, информира БГНЕС.
Морено се вдъхновил да създаде подобен продукт след като видял в малък магазин в Алаурин де ла Торре да продават най-скъпото кафе в света. Той потърсил най-добрите съставки, за да направи в своята семейна хлебарница "Пан Пиня", създадена през 1940 г. в Алгатосин, най-скъпият хляб в света.